vourvourou sithonia halkidiki

Όταν σκέφτεσαι τη Βουρβουρού έρχεται στο μυαλό σου η ημερήσια εκδρομή με σκάφος. Με το αρχιπέλαγος εννέα νησιών, η Βουρβουρού είναι ένας μοναδικός προορισμός στη Χαλκιδική. Αυτά τα νησιά ομαδοποιούνται για να σχηματίσουν έναν κόλπο μεταξύ αυτών και της ηπειρωτικής χώρας. Προστατευμένο από την ανοιχτή θάλασσα, το νερό στον κόλπο είναι ήρεμο και ιδανικό για βαρκάδα. Η εκδρομή με βάρκα λοιπόν είναι αυτό που πρέπει να κάνετε στη Βουρβουρού!

Περάστε τη μέρα σας εξερευνώντας τις παραλίες και τους κολπίσκους του Διάπορου, των άλλων νησιών ή των ακτών της Σιθωνίας. Πάρτε το καλάθι σας για πικνίκ και απολαύστε την ημέρα σας κοντά στη φύση. Η Βουρβουρού δεν είναι ιδανική μόνο για μικρά σκάφη, μην εκπλαγείτε βλέποντας μεγάλα σκάφη ή ιστιοφόρα αγκυροβολημένα στον κόλπο, καθώς κάποιοι από τους πιο εύπορους απολαμβάνουν επίσης τους θησαυρούς που έχει να προσφέρει η Βουρβουρού.

Το πραγματικό στολίδι της Βουρβουρούς όμως είναι ο Διάπορος (ή Διαπόρι ή Νησί για τους ντόπιους), το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού, μόλις 10 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο του δήμου Σιθωνίας. Είναι το μεγαλύτερο στο σύμπλεγμα των νησιών. Έχει έκταση 3,2 τ. χλμ. και το μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από πευκοδάσος που σε πολλά σημεία τα φυλλώματα των δέντρων αγγίζουν τη θάλασσα.

Με το φυσικό του κάλλος, τις παρθένες παραλίες του, το μαγικό του περιβάλλον, γαληνεύει και ηρεμεί τον επισκέπτη.

Τον έχουν χαρακτηρίσει μυστικό παράδεισο της Χαλκιδικής, μαγικό νησί, εξωτικό νησί, επίγειο παράδεισο, Σκορπιό της Β. Ελλάδας, Καραϊβική της Ελλάδας, κ.λπ. Είναι όλα αυτά μαζί και ακόμη περισσότερα!

Η Βουρβουρού μπορεί να είναι επίσης ιδανικό σημείο εξόρμησης για να επισκεφθείτε με το αυτοκίνητό σας ακόμα περισσότερα φυσικά αξιοθέατα της Σιθωνίας.

Η Τοποθεσία της Βουρβουρούς

Περιηγηθείτε στις ομορφιές της Βουρβουρούς

BLUE LAGOON BLUELAGOON VOURVOUROU 1 VOURVOUROU 2 VOURVOUROU ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ